Er der penge i hundeavl?

(sponsoreret indhold)

Læs med her, hvis du overvejer at begynde egen hundeavls-virksomhed

Hunde er populære som aldrig før og det hos et bredt udsnit af den danske befolkning, uanset alder, køn og geografi. Det er særligt de mere eksklusive og “sjældne” hunderace som er populære disse år – Bomuldshund, Tibetansk Mastiff og Chowchow er nogle af de mest populære og dermed godt dyre, når en ren stamtavle følger med. Ved disse populære hunderacer kan en salgsmoden hvalp koste steder mellem 6.000 og 20.000 kroner!

Hvordan får man succes med hundeavl?

Det er dermed en god løn – og så endda for et absolut drømmejob med dit yndlingsdyr! Du bør dog sikre dig at du har lagt et godt beløb til side, før du går i gang. Undersøg derfor de steder, der udbyder billige og hurtige lån, så du vil kunne få et fornuftigt grundlag at begynde ud fra.

Først og fremmest skal de hunde, du vil bygge din avl på, selvfølgelig have rene stamtavler og være egnet til avl. Du kan vælge selv at have både hanhund og hunhunde, men ofte giver det bedre mening kun at have hunhunde og bruge insemination eller besøge hanhunden hos andre avlere.

Du bør orientere dig meget nøje om avlsdyrenes temperament, risiko for sygdomme eller andre komplikationer, som kan nedarves til hvalpene og som i sidste ende vil påvirke salgsprisen. Sidst men ikke mindst, så bør du altid arbejde på at blive del af et godt, stærkt netværk inden for avlere af den samme eller lignende hunderacer. Du vil på den måde sikre dig god omtale af dine hunde og flere købere vil komme din vej.

Hvilke udgifter skal du indregne i dit avls-budget?

Udover investeringen i de rette avlshunde og eventuelt at bygge hundegård og andre faciliteter til hundene, skal du selvfølgelig løbende sørge for toppleje af hundene. Disse ting skal du derfor researche videre på, før du kan lave et budget:

  • Månedsforbrug og prisen på det rette foder. Husk at du investerer i hvalpene og avlsdyrenes velvære og sundhed, så du skal også indregne specialfoder til hvalpe og gravide hunhunde.
  • Uforudsete samt obligatoriske dyrlægebesøg. Dine hunde kan blive syge eller komme ud for uheld, så du bør altid have en post i budgettet til denne udgift. Hvalpe vil generelt have større risiko for  maveproblemer og andre sundhedstrusler, så som hundeavler er dette ikke ualmindelige udgifter. Heril kommer obligatoriske dyrlægebesøg ved chipmærkning, vaccination mv. Er det ikke muligt altid at sætte beløb til side for uforudsete dyrlægebesøg, så undersøg mulighederne for at tage et lån med hurtig udbetaling.
  • Forsikring af avlsdyr. Som avler er dine vigtigste aktiver selvsagt dine hunde, så sørg for at livsforsikring af hunden, eventuelt også med en dækning af dyrlægeregningen, hvis uheldet er ude. Det kan være en af de tungere poster i budgettet, men absolut en nødvendig udgift i forbindelse med avl.

Gør du et grundigt forarbejde og udregner de forskellige udgiftsposter i budgettet, vil du få et 100% realistisk svar på, om hundeavl kan blive en god indtægt for dig. Det kommer selvsagt i sidste ende an på, hvor meget du vil kunne sælge dine hvalpe for – så overvej alle aspekter nøje.

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.