Hund med på ferie – hvad du skal huske

(sponsoreret indhold)

Du sidder måske allerede nu så småt og planlægger årets forskellige feriedage – påsken, sommerferien, efterårsferien… Det er skønt at se frem til lidt eventyr i hverdagen, men for os dyreejere kan der også være en del bekymringer forbundet med ferieplanlægningen. For så skal vi have hunden og katten passet, hvilket kan være lidt af et større puslespil at få til at passe med venner og familiemedlemmers planer, og hvis det går helt galt, så må vi ty til en pasning på en katte- eller hundepension. Og den løsning vælger man heller ikke uden at gå med bekymring for om dyret vil gå ud af sit gode skind af savn og længsel – eller bekymring for økonomien!

Heldigvis kan du jo også vælge at tage hunden, eller katten for den sags skyld, med på ferie, da langt flere hoteller, natur- og strandområder og transportmidler er blevet dyrevenlige. Rejser indenfor Europa behøver således ikke give dig grå hår, blot fordi du beslutter at tage din trofaste følgesvend med dig. Der er blot nogle ting, der skal styr på i god tid inden afrejse og vi bringer huskelisten her.

Papirer og det officielle i orden

Du skal først og fremmest undersøge om destinationen kræver bestemte vaccinationer af hunden eller andre foranstaltninger (oftest er minimumskravet inden for EU, at dyret har mikrochip og det blå EU selskabsdyrspas). Fødevarestyrelsen har været så geniale at lave denne selvbetjening til rejse med dyr, hvor du kan se kravene til netop din destination. En vaccination kan være en uventet ekstra ferieudgift, så tjek op på disse ting hurtigst muligt. For at det ikke skal være lyseslukker for hele rejseeventyret, undersøg for eksempel også muligheden for at tage et lille billigt lån.

Sikkerhed under transport

Der kan være forskellige krav til transport af særligt hunde i de forskellige lande, og det kommer selvfølgelig også an på om transporten er med tog, bil, fly, skib eller bus. Der kan være krav om transportbur eller sele til fastspænding såvel som pligt til at have dyret i snor og eventuelt mundkurv. Husk at rådføre dig med din dyrlæge, hvis din hund har brug for særlig medicin til et lille rejseapotek.

Rejser du på bilferie, så husk at du under ingen omstændigheder må efterlade hunden alene i bilen på varme dage – det kan hurtigt gå galt med stigende temperaturer og en lille hundekrop, der ikke kan svede! Man glemmer ofte tiden, når man “bare lige” skal ud og kigge på det lokale liv, og det kan være skæbnesvangert for vores bedste ven.

Hunde-forlystelser!

For at I får den bedste tur uden store skuffelser, er planlægningen af turens udflugtsmål og højdepunkter selvfølgelig alfa og omega. Undersøg derfor inden, om turen går til en strand, hvor hunde er velkomne, eller om der er en decideret hundestrand eller en hundeskov i nærheden, og om hunden overhovedet må komme med ind på de kulturelle steder og forlystelsesparker, som I i familien har set frem til at besøge. Sørg desuden for at booke eventuelle hundevenlige hotelværelser, campingpladser og lignende i god tid, så de ikke bliver udsolgt – det kan nemlig være så godt som umuligt at finde et godt alternativ i den travle feriesæson.

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.