Hvorfor elsker vi kæledyr?

(sponsoreret indhold)

Husdyr og kæledyr er populære i mange hjem, både på landet, i provinsen og i storbyerne.

Ser man ting som racehunde og kælegrise i bybilledet, kan man godt få det indtryk, at kæledyr udover at være en hyggelig ting også er del af en modetrend for mange, som lader til at bruge de små firbenede venner nærmest som en accessory eller et ekstra pift til looket.

Dog lod det til, at danskerne under finanskrisen bestemt ikke sparede på udgifterne til deres kæledyr, og dette vidner om at kæledyr ikke er en ting, som betragtes som en ekstra luksus, men snarere som et vigtigt medlem af familien.

Freddie Mercury siges, at have ringet hjem fra turneer for at bede om at snakke til sine katte – heldigvis er der i dag gode muligheder for et billigt mobilabonnement til den slags.

Men hvorfor er vi egentlig så mange, som bliver så glade af samvær med dyr?

Nogle ville mene, at det ikke ligefrem er raketvidenskab hvorfor mange mennesker elsker at have kæledyr. Tamme dyr er hverken fordømmende eller udspekulerede – de agerer ud fra instinkt og betragter dig som en ven eller måske ligefrem en forælder. I stedet for at udtrykke følelser på verbal vis, som mennesker ofte gør, har dyr kun kropssprog til at vise, at de holder af os, og derfor er deres venlige gestusser altid reelle og naturlige.

Det har i nogle år været oppe i medierne, at der for mennesker, faktisk kan være en hel del helbredsmæssige fordele ved at have husdyr. Samvær med dyr som fx katte og hunde siges nemlig både at kunne forebygge hjertekarsygdomme, lindre depression og symptomer på demens. Dog er det ikke bevist at kæledyrsejere rent faktisk bliver ældre end folk, som ikke færdes i et miljø med dyr.

Det lader dog tilsyneladende til, at der er en forbindelse mellem mennesker som går op i miljøet og føler stærk tilknytning til naturen, og mennesker som er glade for dyr. Det siges nemlig at dyr hjælper med at skabe forbindelse mellem os og naturen, og styrker vores miljømæssige ansvarsfølelse.

I vores moderne, digitaliserede verden vil nogle ligefrem mene, at det er vores kontakt med dyrene, som kan genforene os med naturen. Nærvær med dyr kan nemlig give os noget noget af den grounding og jordforbindelse, som vi af og til kan miste i det urbane liv.

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.