Kæledyrsadoption i udlandet – Sådan kan du føle dig tryg!

Har I mødt jeres nye familiemedlemmer på den forkerte side af den danske landegrænser? Bare rolig, I skal nok få ham med hjem. Der er blot nogle faktorer, som I skal huske at være opmærksomme på.

Vi kan alle sammen risikere at falde for et nyt kæledyr, når vi bevæger os igennem Europa på sommerferie. Genkender du dig selv i det, har du måske ind imellem overvejet, om det overhovedet ville kunne lade sig gøre, at adoptere en hund eller en kat fra et internat i Grækenland, Spanien eller måske Frankrig. Heldigvis kan det sagtens lade sig gøre – det kræver bare at du sætter dig ind i nogle forskellige faktorer. Det kan du læse mere om herunder.

Hvordan er hunden opdraget?
Hvor har I fundet jeres kommende hund? Er det en gadehund eller er den opvokset på et internat eller måske i en privat familie? Hvor hunden er opdraget kan spille en stor rolle for både dens adfærd, men også hele adoptionsprocessen. Har I eksempelvis fundet hunden på et moderne internat, kan det være at der har været mulighed for at følge hunden på de sociale medier gennem internatets storytelling strategier. Det kan være en god mulighed for at opleve hunden i noget tid, før den skal med hjem til Danmark og bo.

Er hunden lovlig at have i Danmark?
Dernæst er det helt naturligt at I tjekker op på om den hunderacer, som hunden nedstammer fra, er lovlig at have i Danmark. Hvis ikke hunden er lovlig i Danmark, vil I opleve store problemer med at få hunden ind i landet og kan risikere at hunde bliver taget fra jer og aflivet. Hav derfor altid 100 procent styr på, om den er lovlig.

Hvem oversætter kontrakten?
Vil I gerne adoptere hunden fra et land med sølle sproglige færdigheder, kan I få brug for hjælp i flere forskellige situationer. Her kan det være en god idé at tage kontakt til et bureau, der arbejder med oversættelser, korrekturlæsning og tekstforfatning. De vil kunne hjælpe jer med at oversætte vigtige dokumenter, som der skal være styr på før, at I kan få lov at adoptere hunden. Der findes mange forskellige bureauer, der kan hjælpe så det kan være en god idé at læse nogle anmeldelser og kundeudtalelser før I lægger jer fast på et sted.

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.