Katten bliver din nye bedste ven

(sponsoreret indhold)

Mange mennesker kan slet ikke få nok af katte, og det er der sådan set ikke noget at sige til.

Katte er smukke, søde og elegante og selvom hunden hos mange har vundet titlen som menneskets bedste ven, vil andre mene at katten er mindst lige så god en ven – det er bare et andet form for venskab.

Her kommer nogle af de mange fordele der er ved at have en kat.

Katte er af natur renlige dyr, og lærer generelt nemt at bruge kattebakken også selvom de er flyttet ind et nyt sted. De skraber sågar grus henover deres efterladenskaber, således at det dækkes til og lugter mindre. Det tager 1 minut at tømme kattebakken hver dag, og din kat vil elske dig for det – de sætter nemlig pris på en ren kattebakke.

I modsætning til en hund, kræver en kat generelt ikke særlig meget af dig. Den er typisk ikke afventende eller ivrig (medmindre du er ved at give den mad), men kan fint underholde sig selv når ikke du er hjemme.

Den sender klare signaler om hvorvidt den gider kæles med eller ej, og udviser generelt en selvstændighed som gør, at du ikke føler dig utilstrækkelig hvis ikke du giver den opmærksomhed.

Det kræver som regel ikke den store opdragelse når det kommer til en kat. Måske skal du sætte den på plads hvis den forsøger at springe op på køkkenbordet og spise mad, som ikke er dens, men en kat kræver på ingen måde samme intense træning som en hund gør.

Du behøver heller ikke tænke på at katten skal luftes – det klarer den helt selv, så længe den har adgang til at komme ud på eventyr. Her bliver dens sanser i den grad stimuleret, og den får mulighed for at udleve sit indbyggede jagtinstinkt, så den kommer hjem veltilfreds og afslappet.

Her du problemer med mus eller rotter, vil dette problem forsvinde hvis du anskaffer dig en kat – blot kattens tilstedeværelse vil være nok til at de finde et andet sted at være, hvis de når det inden de bliver fanget.

Det er værd at overveje hvilken type kat du gerne vil have, da de hver især har forskellige personligheder. Ønsker man et racekat, skal man frem med en større pengepung end hvis man fx får en hjemløs huskat fra et dyreinternat. Det er værd at huske på, at man kan hjælpe katte som mangler et hjem, inden man anskaffer sig én. Ønsker man at låne penge, i forbindelse med anskaffelse af diverse gadgets til katten, kan man nemt låne her.

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.