Når uheldet er ude – hvordan du hjælper dit skadede dyr bedst

(sponsoreret indhold)

Selvom hunde og katte er hårdføre fra naturens hånd og på mirakuløs vis kan klare at spise de særeste ting – eller i kattes tilfælde slippe fra halsbrækkende fald uden så meget som et knækket knurhår – så er dyrelivet ikke altid så lykkeligt. Det sker som et lyn fra en klar himmel, når et dyr kommer til skade, og som dit dyrs bedste ven bør du have viden om fremgangsmåden ved alvorligt sårede dyr.

Undersøg skaden – sikkert!

Selvom din hund eller kat aldrig har bidt før, så kan stor smerte og angst få selv den tammeste hund til at knurre og snappe, og katte til at kradse til blods. Hold dit ansigt langt fra dyret og lad være med at trøste ved at ae, “kramme” eller tage dyret op.

Tal i stedet beroligende og se om du i første omgang kan se skaden ved at bevæge dig langsomt rundt om dyret.

Flyt så lidt rundt på dyret og dets lemmer som muligt og stop straks undersøgelsen, hvis dyret piver pludseligt, bliver for ophidset eller angst.

Forberedelse af transporten

Inden du flytter på det sårede dyr eller tænker på at transportere det til behandling, så ring til dyrlægen eller dyrehospitalet. De har ekspertisen og kan fortælle dig, om der er særlige forholdsregler, du skal tage – fx om det vil være bedst at få dyret til at kaste op hurtigst muligt eller om du bliver nødt til at forhindre dyret i at bide eller kradse.

I forbindelse med transport må du gennemtænke alle dyrets mulige handlinger – hvis din hund eller kat hader at blive kørt, og det handler om et brækket ben, så må du forhindre at større ophidselse under transporten kan skade dyret yderligere.

Efterspillet

Herefter må du lade de professionelle tage over. Efterspillet kan dog også være en hård affære. Alle ved, at det er dyrt at få dyr opereret og indlagt over længere tid, for ikke at glemme medicin, specialfoder og opfølgende konsultationer. Og intet ville være værre end at du må fravælge den rette behandling på grund af en pebret pris. Så for at undgå dén pinsomme situation, vil det være fornuftigt, hvis du ved, hvor du kan låne et mindre beløb. Det vil derfor også være en fordel for dig, hvis du kender priserne på forhånd og undersøger hvilke behandlingssteder, du har tillid til. Og glem endelig ikke at notere din udvalgte behandlers telefonnummer, så du har det parat, hvis uheldet slår ned.        

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.