Overvejer du at starte avlsvirksomhed?

(sponsoreret indhold)

Her er de ting, du skal have med i ligningen

Som ejer af racedyr begynder man med tiden at ligge inde med ganske nøjagtig og specialiseret viden om racens kendetegn, dens udtalte evner og generelle trivsel. Ofte ender man derfor også med at vælge samme race, når man skal anskaffe sig et nyt dyr, for eksempel som selskab til det første. Selvom du måske aldrig ligefrem har tænkt på at drive hundekennel eller bedrive avl med racekatte, så er der altså noget helt specielt ved at opleve glæden, når éns guldklump får sit første kuld!

Først og fremmest er det en stor oplevelse at se, hvilke dejlige unger, der kom ud af de to stolte forældre – har de arvet temperament eller ydre kendetegn, eller kommer der nogle helt unikke kvaliteter frem, når ungen langsomt er ved at vokse til? Og det er også skønt at få nye erfaringer gennem de fællesskaber, der samler sig om raceavl og at kunne dele ud af sin viden med andre, der har samme passion og dyreglæde.

Der er selvfølgelig et par økonomiske overvejelser, du skal have med i ligningen, inden du tager første skridt indenfor raceavlen.

Avlen selvfølgelig helst ikke give minus på bundlinien. Medmindre du tilfældigvis er på ganske venskabelig basis med én, der har en raceren (og ukastreret!) han af samme race som din, så må du desværre til lommen for at få gjort hunnen gravid. Det kan koste adskillige tusinde kroner, afhængigt af racen, og hvis kemien ikke fungerer mellem de to, så kan flere besøg også være nødvendige, og det koster også. Hertil kommer de udgifter, du må indregne senere hen, i forhold til specialfoder til ungerne og obligatoriske dyrlægebesøg i forbindelse med chipmærkning og vaccination.

Det kan derfor være en fordel, hvis du laver et Kontoplan eksempel over dit budget, så du ved, hvad du har af forskellige udgiftsposter – henover hele forløbet fra undfangelse til salg. En Kontoplan er et lettilgængeligt onlineværktøj, som vil gøre at du ikke løber ind i uforudsete udgifter, og at du i sidste ende får den frugt af dit arbejde, som du fortjener. Husk også at indregne udgifter i forbindelse med moderens velvære, det kan være kåringer, særlige vitaminer og specialfoder under og efter svangerskabet og så videre.

Du skal selvfølgelig også give det en tanke, at du muligvis kommer til at lave lidt om i indretningen i din bolig, når du pludselig får en 5-8 nye små væsner under dit tag! Det behøver ikke koste en bondegård at “killinge- eller hvalpesikre” din bolig, for mange små-installationer kan du nemt bygge selv. Her er det en guldgrube at spørge avlsnetværket til råds, for mange er netop startet med avlen i det små og kender til udfordringer og fordele. Der vil helt sikkert også være mange, der kan være behjælpelige med udstyr, som du kan købe brugt og med en god handel. På den måde slipper du for at skulle investere alt for meget i projektet, inden kuldet overhovedet er kommet til verden.

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.