Prisen for at have hund

Det er dyrt at have hund. Selvom glæderne ved at eje et eksemplar af menneskets bedste ven er mange og store, koster det også mange penge. I juletiden kan du få mange timer til at gå med dit nye dyr og det er den oplagte tid at få en lille ny hvalp, fordi du er hjemme til at passe og opdrage den.

En hvalp kræver meget tid af sin ejer og derfor skal det gerne times, når du vælger at investere i dit nye kæledyr. Med juleferien i december får du en oplagt mulighed, fordi julen falder på en tirsdag. Det betyder, at det kun er lille juleaftensdag 23. december og to dage mellem jul og nytår, du behøver at tage fri før du kan have halvanden uge med dit nye dyr.

Mange overvejelser bag et hundekøb

Det nytter ikke noget, at du bare går ud og køber en hund, fordi du har lyst. Du er nødt til at overveje dit køb, inden du investerer, fordi din hund kræver mere end du tror. I Danmark hører vi ofte om folk, som har investeret i en hund, men som egentligt ikke har økonomi eller tid til at eje den på længere sigt. En hund bliver gerne ti år gammel – ofte også ældre – så du skal vide, at det er en investering, du skal være tilfreds med i mange år fremover. Derfor er det en god ide at overveje følgende tre ting.

Vælg den rigtige race

Du skal ikke vælge hund efter hvordan dens udseende er. Der er stor sandsynlighed for, at hunden, du i så fald vælger, ikke matcher de behov og krav, du har til en hund. Du slipper derfor ikke for at tage stilling til din kommende hunds race, fordi den langt hen ad vejen siger mere om de behov og krav, hunden stiller til dig. Der kan være stor forskel i hundens behov for aktivitet og stimulering alt afhængigt af den race, du vælger.

Find ud af hvad det koster

Læs her om hvad det koster at have hund, så du er klædt bedre på til dit hundekøb.  Du skal både overveje indkøbs- og driftsprisen på dit nye dyr. Der kan nemt opstå uforudsete udgifter i form af dyrlægeregninger, hvis ikke du har taget hensyn til det på forhånd.

Overvej opdrætter og stamtavle

Det kan være værd at købe en hund ved en opdrætter i stedet for hos en privat. Derudover skal du overveje om din hund skal have stambog, som kan give dig en forsikring om og forståelse af hvalpens ægthed og sygdomshistorik.

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.