Sådan håndterer du dit kæledyr nytårsaften

(sponsoreret indhold)

Juleaften nærmer sig med hastige skridt, en af de absolut bedste og hyggeligste tider på året. Men efter jul, så kommer nytår og hermed nytårsaften. Mens det for os mennesker er en aften med sjov og ballade, så er sagen ofte en lidt anden for vores små firbenede venner.

Mange danske familier har husdyr, typisk en hund eller en kat. Og for dem, er nytårsaften desværre tit alt andet end sjovt. Dyr har nemlig en langt bedre hørelse end vi mennesker, det gør at lydene fra diverse nytårsfyrværkeri ofte kan gøre dem bange og nærmeste paniske. Ligesom der er forskel på alle mennesker, så er der også på dyr – det er derfor ret forskelligt hvordan og hvor meget et kæledyr reagerer på nytårsaftens mange strabadser.

Hvis dit kæledyr er meget påvirket af larmen, så findes der faktisk beroligende medicin, som man kan give dyret via kosten eller som dråber. Det kan hjælpe dem til at falde til ro, og i bedste tilfælde til at falde helt i søvn. Rådfør dig dog altid med en dyrlæge, inden du giver dit kæledyr nogen for form medicin. Man kan eksempelvis også lukke katten ind i et værelse hvor der kan blive trukket for, og katten kan finde tryghed under en seng eller i et skab.

En anden mulighed kan være at tage helt væk fra byens larm. I flere sommerhusområder i Danmark er fyrværkeri faktisk helt forbudt. På den måde sikrer du dig, at dit kæledyr bliver skånet for larm og en ubehagelig oplevelse. Hvis budgettet ikke ligefrem er til en tur i sommerhus, så kan du med fordel låne penge nu og på den måde få budgettet til at hænge sammen.

Uden for sæsonen er det desuden ofte betydeligt billigere at leje et sommerhus – endda et stort og moderne et af slagsen. Og selvom man er taget væk fra byens puls, kan man jo sagtens have en sjov og festlig aften alligevel. Egentlig er det jo snarere selskabet, den lækre mad og det gode vin, der skaber en god aften – fyrværkeri eller ej. Så tag et vennepar under armen, pak taskerne og forbered jer på en hyggelig nytårsaften i provinsen med jeres firbenende venner. Dit kæledyr vil med garanti være dig meget taknemmelig.

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.