Sjove sommerferie-idéer med dyr til de mindste

(sponsoreret indhold)

Hvad kan du lave med dit dyreglade barn eller barnebarn?

Så er ferien skudt godt i gang og hele landets børn skal nu få hele 4 uger til at gå med ferieoplevelser. Får du besøg af dine børnebørn eller har du nogle frie feriedage med ungerne, hvor der endnu intet er på programmet, så bringer vi her et par gode tips til dyreglade børn.

Udforsk naturens dyr og leg Indiana Jones med geocaching

Laver ungerne ikke andet end at tale om hvor seje edderkopper er, hvor søde ræveunger ser ud eller får du konstant spørgsmål om hvordan i alverden fugle kan flyve? Så er det på tide at lave jeres helt egen “sommerskole” og undersøge vilde dyr!

Lån et par bøger på biblioteket om skovens dyr og gå så på udforskning. Står den på insekt-fascination, kan I tage syltetøjsglas og lup med sammen med en god bog – fx er myrer ofte et stort hit og du vil altid kunne finde en myretue i en nåleskov, som summer af liv.

For de lidt større børn er geocaching et hit. Geocaching går ud på at man skal finde en gemt “skat”, dvs. en lille metalbeholder kaldet cache, ved hjælp af GPS-koordinater. Der kan så være overladt en hilsen eller en lille gave i cache’en til finderen, og den kan være gemt i alt fra et hult træ til at være gravet ned. Det er som at være med i Indiana Jones, og det giver børnene et sjovt mål med udflugten i naturen.

Oplev yndlingsdyrene helt tæt på

Børn kan blive dybt fascineret af specifikke dyr og er det mere eksotiske dyr kan det være svært at få stillet længslen efter at komme tæt på dyret i virkeligheden. I dyreparker og zoologiske haver landet over, kan du dog både køre i bil mellem giraffer og løver, såvel som børnene kan se isbjørne eller tigre på tætteste hold.

I Aalborg Zoo kan du endda se et af landets største udstillinger af dinosaurer! Selvom de store øgler har været uddøde i tusindvis af år kan ungerne derfor alligevel komme helt tæt på deres yndlingsdyr!

Er det denne sommer, I skal have hund?

Hvis børnene elsker hunde, men I indtil nu har været tilbageholdende på grund af alder eller hverdagens travlhed, så kan det være at denne sommer skal være begyndelsen på et liv med hund? En sommerferie er nemlig oplagt til at få en hvalp, da I kan vænne jer til de nye vaner, opgaver og ikke mindst ansvar, som det kræver at have hund.

Overvej også grundigt de mange fordele og ulemper ved de forskellige hunderacer inden I blot går efter ungernes yndlingshunderace! Find her viden om at have hund, så I kan klæde jer selv og børnene godt på til at tage den store beslutning.

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.