Tænk på din hunds behov ved jobskifte og flytning

(sponsoreret indhold)

Hvorfor du altid skal indtænke din hund i din arbejdssituation

Overvejer du at skifte job til en helt anden branche eller et helt andet arbejdsform? Det er spændende at prøve nye udfordringer af, men det er i sidste ende også et spørgsmål, der kan have negative konsekvenser for din hund.

Kommer du fx til at have natarbejde eller skal du møde ind væsentligt tidligere end før, påvirker det nogle meget basale vaner for din hund. Det kan tage lang tid for hunden at vænne sig til nye tidspunkter at blive luftet og fodret på, ligesom en forlænget arbejdsdag kan være meget hårdt for en meget socialt orienteret hund.

Skal du flytte til en anden boligtype for at få det nye job?

Kræver stillingen at du flytter fra hus med have til lejlighed i byen, så kan din hund også få væsentlig forringede livsvilkår. Har du en stor hund eller en lille hund med et højt aktivitetsniveau, går det altså ikke lige pludselig at lade den være i en lejlighed dagen igennem, hvis den har været vant til at kunne gå ud i have eller hundegård.

Overvej mulighederne for at ansætte en hundepasser, der kan tage hunden med ud på eventyr og få kontakt med andre hunde med et par timers daglig luftetur ud leg. Du kan eventuelt lave plads i budgettet til dette ved at skifte til en billig a-kasse. Find billigste danske a-kasser her og vælg den, der kommer til at matche dit kommende job bedst.

Hvordan kan jeg vide om min hund lider under at være alene hjemme?

Ved mange hunde kan man tydeligt se, at de har været frustrerede eller i hvert fald har haft brug for at aktivere sig selv: Tispletter på gulvtæppet, gennemgnavede sko i entréen eller en maltrakteret sofapude er blot få eksempler på hundes lidt for”kreative” hjemmeaktiviteter!

Frustrationen eller sorgen over at være alene hjemme kan dog også være langt mere usynlig for dig. Spørg naboerne om de har hørt gøen dagen igennem, hvis du mistænker din hund for at lide under ensomheden. Undersøg om hunden drikke og spiser nok, læg små godbidder rundt omkring på gulvet for at se hvor aktiv hunden er – eller om de blot ligger sløv hen.
Stress over at være “efterladt af flokken” kan tage meget hårdt på visse hundetyper, hvilket er en stor grund til, at man virkelig skal overveje køb af hund lige såvel som ikke alle hundetyper kan bo i lejlighed.

Giv din hund selskab

Du bør prioritere at anskaffe en selskabshund, hvis du har mistanke om at din hund vil klare ensomheden dårligt, når din jobsituation ændrer sig. Du bør derfor overveje at købe en hund til, eller til en start lave en aftale med en god ven, der også har en hund, der kunne trænge til selskab i løbet af dagen. Så kan de to hunde holde hinanden godt med selskab – og du kan komme hjem fra arbejde til glade hundebjæf!

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.