Tilbage til naturen

(sponsoreret indhold)

I Danmark har vi sundere luft end mange andre steder i verden, og det kan vi være både stolte af og glade for.

Det er en kendsgerning, at frisk luft og motion er sundt for vores krop, og der er ingen tvivl om, at det ligeledes er gavnligt for humøret. Selv på en gråvejrsdag kan solens D-vitaminer nå os gennem skyerne og være med til at styrke både knogler, muskler, tænder og kroppens generelle energiniveau. Dagslyset får sågar niveauet af lykkestoffet ‘serotonin’ til at stige i hjernen, hvilket rent biokemisk sørger for, at vi bliver mere glade.

Når du færdes i naturen, bombarderes du med sanseindtryk.

Vejr og vind, skiftende temperaturer, foranderligt lys, dufte og vekslende terræn gør, at vores sanser kontant stimuleres, også selvom vi ikke nødvendigvis er bevidst om det hele. Vi kender nok alle den behagelige træthed, man kan føle efter en dag ude i den friske luft – og den indtræffer netop, fordi sanserne er blevet tilstrækkeligt mættet med indtryk.

Dyrker du jævnligt motion, kan du sikkert nikke genkendende til, at det i den grad er vanedannende. Gennem mange år har det været moderne at træne i et fitnesscenter, og det er der bestemt heller ikke noget galt med. Dog lader det til at en ny bølge er i gang: Nu vil vi tilbage til det helt basale udgangspunkt – til naturen – når vi dyrker motion.

Samtidig med at digitaliseringen vokser og sociale medier fylder mere og mere i vores hverdag, blomstrer en modreaktion og en længsel efter en langt mere simpel tilstedeværelse i verden. En længsel efter naturen og det nærvær, den giver os.

Her kan du både hente inspiration og udstyr til utallige udendørsaktiviteter, hvis du også føler et stigende behov for at mærke naturens ro.

Når man befinder sig i naturen, er det som om, at man helt automatisk lander i nuet på en måde, som ikke er mulig, når man træner i et fitnesscenter.

For mange er naturen et symbol på frihed, blandt andet fordi det ofte, ganske simpelt, er muligt at se langt og at fornemme horisonten. Befinder man sig i byens smalle gader, kan man typisk ikke se hverken solnedgang eller skyer, fordi bygningerne skygger for udsigten.

Faktisk virker intet mere beroligende end at se horisonten – så er der ligesom mere plads i verden, både for krop og tanke. Næste gang du har tid, så gør noget godt for dig selv: Tag ud under åben himmel, hvor du kan se horisonten og få frisk luft i lungerne.

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.