Gør din hunds hverdag mere tryg

Hunden er som bekendt menneskets bedste ven, og er man så heldig at have en firbenet følgesvend i familien, skylder man den en tryg hverdag.

Alt for mange hunde og kæledyr generelt får ikke den omsorg og beskyttelse, de skal have for at kunne klare sig og få et godt, langt liv, og det er et problem.

Det giver en enorm glæde at have et kæledyr, der som en hund er et sandt flokdyr, men det nytter ikke noget, hvis hunden ikke har det godt.

Heldigvis er der flere ting, man selv kan gøre for at øge sin hunds livskvalitet og give den en mere tryg hverdag, som både vil glæde den og én selv.

aktiv hund i naturen

GPS-system

Mange hundeejere kender alt til, at deres bedste ven pludselig stikker af på gåturen, hvor hunden ellers fik lov til at gå uden snor, eller at den får gravet sig ud af haven.

Det er helt almindeligt med en hund, der ofte løber hjemmefra, men det kan desværre være farligt.

Der er nemlig rigtig meget trafik på mange danske veje, og særligt hvis man bor i en større by, er det ingenlunde optimalt med en hund, der strejfer omkring på egen hånd.

Derfor bør man overveje at købe en GPS til sit kæledyr, så man altid kan holde øje med, hvor det er henne.

Hunde har ikke et privatliv på samme måde som mennesker, så der er ikke moralske betænkeligheder at tage hensyn til, hvorfor man ikke skal være bange for at øge hundens daglige tryghed.

legesyg hund

Sundhed i top

En tryg hund er i høj grad en sund hund, og som hundeejer er det ens ubetingede ansvar at sørge for netop dét.

Det er vigtigt at tage hunden til dyrlægen, hvis man har mistanke om sygdom eller andre skavanker, for får hunden ikke den påkrævede behandling, kan konsekvenserne være store.

Hunden skal kunne finde tryghed i, at den kan få hjælp, hvis den har problemer, selvom den måske ikke helt forstår, hvad der foregår.

En glad hund

Endelig bør man for alt i verden bidrage til, at hunden holder sig glad og forbliver en sand humørbombe.

Det kan man blandt andet gøre ved at lege med den på ugentlig, hvis ikke daglig basis, så den kan blive stimuleret både fysisk og kognitivt.

Sørger man ikke for at stimulere dens grundlæggende behov, vil den blive mere sløv og energiforladt, hvilket man skal undgå.

Af den grund bør man købe noget ordentligt hundelegetøj, som man uden tvivl vil kunne få mange sjove timer til at gå med.

Det giver hunden en følelse af, at den er en del af flokken og bliver prioriteret, og i kombination med stimuleringen af dens fundamentale behov vil det øge dens livskvalitet markant.

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.