Valutakurser kan spare dig for mange penge når du handler på nettet

(sponsoreret indhold)

At købe ting på nettet er nærmest blevet en folkesport. En af de helt store fordele er, at man kan shoppe løs på alverdens webshops og hos firmaer over hele kloden, uden at tænke på geografi. Mange butikker i det store udland har en funktion i deres webshops, som de færreste tænker over at udnytte.

Når man som dansker går ind på en udenlandsk webshop, ser man oftest priserne i danske kroner, amerikanske dollars eller euro. Et sted på siden er der måske et sted, hvor man kan vælge mellem forskellige valutaer – og det er hemmeligheden til at spare masser af penge.

Valutakurser er, meget kort fortalt, et udtryk for hvor mange penge man kan få i en valuta med udgangspunkt i en anden valuta. For eksempel er kursen på den svenske krone lavere end den danske krone. Det betyder, at man som dansker får flere penge at købe for, hvis man vælger at betale i svenske kroner på webshoppen.

Hvilken valuta skal du så skifte over til? Det afhænger af den aktuelle kurs, som du altid kan finde på denne smarte valutaomregner

Husk at tjekke de aktuelle valutakurser først. Det er helt afgørende for om du bør skifte valuta og i givet fald hvilken, du bør vælge. Det er også værd at gøre opmærksom på, at du får det samme produkt, uanset hvilken valuta du betaler i. Den eneste forskel er, hvor mange penge der bliver trukket på din konto. Og det er jo en ret så vigtig forskel.

Den helt præcise kurs, når pengene bliver trukket på din konto, afhænger af din bank eller kortudsteder. Typisk kan den svinge mellem 1 og 10 kroner.  Hvis det er vigtigt for dig altid at få en god kurs, kan du overveje at betale med kort fra Revolut eller Travel Card fra danske Lunar Way. Det er begge kort, der gør det nemt at gennemføre betalinger i forskellige valutaer – og så lover de begge gode kurser. Det er ikke svært at forestille sig en anelse bedre kurs end den, de gebyrhungrende banker giver.  

Det er især internationale tøjbutikker og firmaer, der sælger programmer over nettet (antivirus osv.) der giver den besøgende mulighed for selv at vælge valuta.

Hvis du ikke kan skifte valuta, kan du kigge efter et sted at skifte sprog eller land. Oftest vil valutaen skifte tilsvarende. Hvis sproget bliver uforståeligt, kan Google Translate være en fornuftig hjælp.

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.