Vigtigt tilbehør til din kat

(sponsoreret indhold)

Hvis din yndlingstegneserie altid har været Garfield og du drømmer om en kælen, men stadig selvstændig, firbenet ven, skal du måske overveje at få dig en kat! Afhængig af om du er interesseret i at få en kat med en fin stamtavle, eller lige så gerne vil have et gadekryds uden fornemme papirer, skal du nok af med et mindre eller større beløb. Hvis du har svært ved at finansiere køb af kat og tilbehør til den, kan du tage et rentefrit lån til indkøbene.

En kat kræver ikke så meget, men der er et par ting, du med fordel kan anskaffe dig, inden du går på jagt efter dit nye kæledyr. Her kan læse om tre af de vigtigste ting, som du skal have, hvis du skal være fremtidig katteejer.

Transportkasse til kat
Det første, du får brug for, er en transportkasse til din kat. Gå efter en model som er sikker, holdbar og har masser af ventilationshuller – og som er udstyret med en stor indgang, så det er nemt få dig at få katten ind i kassen. Læg gerne et håndklæde eller et stykke stof af et blødt materiale i bunden af kasse, så din kat kan ligge godt derinde.

Mad- og vandskål
Hav gerne mad og vand stående klar til din kat, når I kommer hjem første gang. En ren og indbydende vandskål er essentiel, så din lille ven får lyst til at labbe vand i sig, når den bliver tørstig. Det samme gælder madskålen. Du kan bruge en ganske almindelig skål til formålet, men du kan med fordel gå efter én med, som er tung i bunden for at undgå, at den vælter. Vandskålen skal helst rengøres hver dag og placeres langt væk fra kattebakken.

Mad
Der findes adskillige typer kattemad at vælge imellem. Hvis det er muligt, så find ud af hvilken type mad opdrætteren eller dyrehandleren har givet din kat og fortsæt med denne type mad i et stykke tid. Eftersom din kat skal vænne sig til rigtig mange nye ting i løbet af de første par uger hos dig, kan det virke bekendt og beroligende at spise det samme foder. Hvilken type foder du skal vælge hænger også sammen med alderen på din kat. Killinger skal helst fodres med specialfoder designet til unge katte og ældre katte kan ligeledes have godt af at få mad beregnet til katte op i “senior”-alderen.

© 2023 Securepet.dk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.